Türkiye'deki Ermeniler sadece yaşanan durumlarla ve çevreleriyle değil, doğrudan kendi kültürleriyle de eğlenebilen bir topluluk olmuş hep. Aret Gıcır'ın Agos gazetesinde 2002-2005 yılları arasında "Yerevan Güncesi " başlığı altında yayımlanan karikatürlerinden yapılmış bir seçki olan Ben Topik Değilim! de söz konusu mizah geleneğinin üzerine oturuyor. Aret Gıcır, karikatürü klasik bağlamı dışına çıkarıp bir izlenimsel anlatı dili olarak kullanmakta. Böylece, Gıcır'ın…
Aras Yayıncılık tarafından yayımlanan 19 Ocak Öncesine Dönmek İstiyorum! 19 Ocak 2007'de suikaste kurban giden gazeteci Hrant Dink'e bir vefa borcu. Çizerlik kariyerinde Agos gazetesinin özel bir yeri olan ve halen çizgileriyle bu gazeteye katkıda bulunan Aret Gıcır, 19 Ocak 2007'de Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından, karikatürlerinde Türkiyeli Ermenilerin kırılgan ruh halini mercek altına aldı. Gazetedeki köşesinin başlığını "19 Ocak Öncesine…
Karikatürcü Ohan'ın (Ohannes Şaşkal) ağırlıklı olarak son dört yıl içinde çizdiklerinden seçtiği Placebo'da yetmişten fazla karikatür, kolaj ve desen yer alıyor.
Günümüze ve yakın tarihimize olduğu kadar, evrensel insani sorunlara da ironi ve kara-mizahın buruk tebessümüyle yaklaşan Ohan'ın karikatürleri, bugüne dek, Cumhuriyet, Dünya, Demokrat, Marmara, Agos gazetelerinde ve çeşitli dergilerde yayımlandı. Yayınevimizden daha önce Karakutu adıyla bir albümü daha basılan…
1959 İstanbul doğumlu çizer Ohannes Şaşkal'ın karikatür yaşamı boyunca, Cumhuriyet, Demokrat, Yeni Evrensel, Dünya, Karikatür, Eleştiri, Sokak, Öküz, Güldiken, Diyojen, Adam Sanat, Hedef Sağlık gibi Türkçe Marmara, Nor San, Agos gibi Ermenice yayın organlarında yayımlanmış karikatürlerinden oluşan bir güldeste: Karakutu...
Ohan'ın kendine has, yalın, neredeyse "hiç"e varan ölçüde yalın çizgileri, "unutulmaya karşı bir ayak direme, fark edilmeyi ve çözülmeyi bekleyen…
93,75 ₺
Etiket Fiyatı: 125,00 ₺
Sarkis Paçacı ve Vartan Paçacı'nın modern insanın ekonomik, sosyal, kültürel konulardaki sorunlarını zengin bir mizah duygusuyla ele aldığı Ruh Hostesi İle Randevular, pek çok farklı kaynaktan beslenerek günümüz toplumunun bir panoramasını çiziyor.
Bu karikatürlerde, dizinin ilk kitabı olan Kalpler Birleşmez Hatıralarda 'da olduğu gibi, bilim insanları ve sanatçıların, eli silahlı insanların, eski dönemlerdeki yaşantının, etnik grupların, kültürel çatışmaların ve kimlik…
Gırgır döneminin ünlü karikatüristi, Mikrop ve Hıbır mizah dergilerinin sürükleyicilerinden Sarkis Paçacı'nın yıllar sonra çizdiği ilk karikatürler bu kitapta… Paçacı'nın, grafik sanatçısı kardeşi Vartan Paçacı ile birlikte tasarladığı, bir seriye dönüşen, karikatür ve desen sanatlarının estetik ve entelektüel değerlerini bütünüyle özgür bırakan tutkulu bir çalışma sürecinin ürünü. Karikatürlerdeki ana karakterler yaşam karşısında zayıf düşmüş veya popüler kültürle yoğrulmuş kitlenin yoğun…