Ana Arzoumanian

Ana Arzoumanian
Ana Arzoumanian

1962’de Buenos Aires’te doğdu. Aile kökleri Bursa ve Sivas’a dayanır. Salvador Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni Hukuk Felsefesi öğretmeni olarak bitirdi. Buenos Aires’teki Lacancı İntibak Okulu’nda psikanaliz üzerine yüksek lisans eğitimi ald›. Labios (Dudaklar, 1993), Debajo de la piedra (Taşın Altında, 1998), El ahogadero(İdamhane, 2002) ve Cuando todo acabe todo acabará (Her Şey Bitince Bitecek Her Şey, 2008) isimli şiir kitaplarının yanı sıra, La mujer de ellos (Onların Kadını, 2001), Mar Negro (Kara Deniz, 2012), Del vodka hecho con moras (Böğürtlen Votka Limon, 2015) isimli romanları ve La granada (Nar, 2003), Mía (Benim, 2004), Juana I (2006) isimli öykü kitapları vardır.

 

İspanya kraliçesi Juana’nın iktidar kavgalarına odaklanan şiirsel anlatısı Juana ILa que necesita una boca (Bir Ağzın İhtiyacı) isimli tiyatro oyununa esin kaynağı oldu. İnsan Deposu ile Fundación Proyecto al Sur tarafından verilen Lucien Freud Ödülleri’nde derece aldı. Ermeni Soykırımı ve Arjantin’deki askeri diktatörlük sırasında kaybedilen insanların hikâyelerini anlatan  Diálogo sin fronteras (Sınır Tanımayan Diyalog, Ignacio Dimattia’yla birlikte) isimli belgeseli çekti. Arjantin ile Ermenistan aras›ndaki kültürel bağların gelişmesi için çalışmalar yaptı. Halen FLACSO (Latin Amerika Sosyal Bilimler Fakültesi) bünyesinde dersler veriyor.

Sitemize giriş yaparak kişisel verileriniz, site kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri ve reklamları kişiselleştirmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metni’ni okuyabilirsiniz. Anladım butonuna tıklayarak açık rıza beyanında bulunmuş olursunuz.