Şeyhmus Diken

Şeyhmus Diken
Şeyhmus Diken

1954 yılında, Diyarbakır’da doğdu; ilk, orta ve lise eğitimini orada tamamladı. 1978’de Ankara Ünivaersitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdari Bilimler Bölümü’nden mezun oldu. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki mülki amirlik memuriyeti 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile son buldu. Halen yaşamını Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak sürdürmektedir.

 

Türkiye Yazarlar Sendikası ile Kürt Yazarlar Derneği üyesi ve Uluslararası PEN Yazarlar Örgütü Türkiye Merkezi’nin Diyarbakır Temsilcisi’dir. “Günün Doğusu” köşesi ile BirGün gazetesinde, ayrıca www.bianet.org sitesinde yazmaktadır.

 

Aras Yayıncılık’tan çıkan Gittiler İşte, 1997’de Kürdilihicazkâr Metinler’le okur karşısına çıkan yazarın onüçüncü kitabıdır. Taşlar Şahit, Zevalsiz Ömrün Sürgünü Mehmed Uzun, Türkiye’de Sivil Hayat ve Demokrasi, Bir Kürdün AKP Okumaları, Türkçe kaleme aldığı eserlerinden bazılarıdır.

 

Sırrını Surlarına Fısıldayan Şehir: Diyarbakır (İstanbul, 2006) adlı eseri Kürtçeye (Diyarbakır, 2006) ve Fransızcaya (Paris, 2010), İsyan Sürgünleri (İstanbul, 2005) ise Kürtçeye (2007) çevrilmiştir.

Sitemize giriş yaparak kişisel verileriniz, site kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri ve reklamları kişiselleştirmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metni’ni okuyabilirsiniz. Anladım butonuna tıklayarak açık rıza beyanında bulunmuş olursunuz.